rooney gondolatokÜvöltötte az a drága Angol sajtó napokkal ezelőtt, amikor is a csatár ismét tett azért, hogy darabokra tépje szét őt minden magát kicsit is aktuálisnak tartó szigetországi szennymédia forrás. Rooney ismét nem tett mást, mint egy olyan dolgot, amely kb. a nettó baromság konkrét fogalmát kimeríti. Egy teljesen felesleges és értelmetlen piros lap beszedése az utolsó selejtezőmeccsen pedig az. Mert már mindegy volt, és amúgy is a helyzet, amiben történt tök felesleges volt, mégis bele rúgott ellenfelébe. Az okot nem tudni miért, de a következmények súlyosak lehetnek mind Anglia, mind Wayne számára!

 

3 meccses eltiltás a következmény, ez pedig azt jelenti, hogy Rooney az Eb csoportmeccseinek egy részén nem léphet pályára, a lelátóról kell, majd szemlélje társai teljesítményét. Márpedig nem igazán van csapat a világon, amely ne érezné meg legjobbja hiányát, fokozottan igaz ez Anglia válogatottjára, melyben bár az egekig magasztalt focisták játszanak, egyértelmű, hogy Rooney kiemelkedik közülük még pedig felfelé. A csatár egyre inkább komplex, érett focista ezt bizonyítja hétről-hétre a klubjában, ahol most már jó ideje klasszis teljesítményt nyújt a pályán. Abban pedig mindenki biztos lehet, hogy a háromoroszlánosok erősen szenvedni fognak Wayne hiánya miatt, hogy mert nélküle fogatlan oroszlánok lesznek majd, akik nem harapnak, csak karmolnak. Áltathatja magát bárki avval, hogy majd Rooney hiányzását túléli a keret és nélküle is abszolválják a kötelezőnek lazán nevezhető továbbjutást. Azért nem érdemes erre nagy összegben fogadni, mert bár papíron erős ez az Angol keret a gyakorlat sokszor igazolja azt, hogy nem más, mint, genetikai veszélyes hulladék. Igen nyugodtan nevezhetők annak a keret elemei, azon focisták, akiknek már, vagy soha sem lett volna szabad magukra ölteni a válogatott mezt. Mert bár csodákban lehet bízni, hinni, azért reálisan nézve látni kell azon játékosok, akik már túl vannak a zeniten és életkorilag valamint a klubjukban mutatott teljesítményük alapján is már szezonok óta csak az egykor megszerzett nevükből élnek, nem valószínű, hogy majd most fognak előlépni az alibi teljesítmények árnyékából, csapatuk húzóemberévé. Persze megtörténhet (ne, de nem fog) de valahogy nehezen tudom magamnak bevizionálni azt, hogy Crouch, Lampard vagy Walcott majd szállítja a gólokat és a 3 pontok Anglia számára.

rooney gondolatok

Mert ezek, akik tulajdonképpen a sok évvel korábbi véletlen jó teljesítményükkel maguknak nevet szerző egyébként semmiben sem kitűnő középszerű futballisták genetikailag alkalmatlanak erre. És ez igaz úgy kb. a keret 70%-ra. A maradék 30%-ra marad az, hogy valami eredményt domborítsanak, a csúfos VB szereplés után. Nem túlzás mindazt kijelenteni, hogy ennek a 30%-nak a 15%-át maga Wayne Rooney teszi ki. Angliának tehát maradt 15%-a ami, lássuk be kevés, sőt inkább egyenlő a semmivel. Az Angolok elkezdhetnek bízni abban, hogy valamelyik fiatal csatár Welbeck vagy Sturridge villant egy brutálisat, különben ismételten kínos véget ér egy világesemény számukra. Rooney ugyan, is mint tudjuk nem lesz. Maradnak a fiatalok (isten óvj meg minket Crouchtól) nekik kell megoldani a helyzetet. Egyetlen egy csapatrész lehet, amiben az Angolok rendben lehetnek, az pedig a védelem, oda bőven elérhető matéria még sérülések esetén is, de ha nem lesznek maródiak, akkor simán a védelem lehet a kulcs. Hart egy remek kapus, előtte egy Ferdinand – Terry tengely bárkit képes lehet megállítani, a balszélen, ha Colenak lesz kedve futballozni, nagy gond nem lehet. Jobb oldalra meg bátran oda lehet rakni Richardot vagy Walkert. A középpálya már nehezebb kérdés, a széleken kellene egyértelműen a meccseket nyerni, a Young – A. Johnson duó akár nyerő fegyver is lehet. Középen nagyobb gond van, és tömeg sem kisebb. Lampard, Gerrard, Barry, Milner, Parker. Ide kellene a digónak valami kreativitást rakni, ugyanakkor itt sem kellene feladni a biztos védekezést, várhatóan persze középen majd valami totálisa alibi arc lesz, aki a legkisebb kockázatot sem meri majd vállalni, marad az, hogy a széleken és elől kell nagyot alakítani Angliának. Rooney kiesésével, ez Carrollra (35 millió, khmm) Bentre, Zamorara és Welbeckre vár. Ne nevezzük veretes névsornak, mert nem az. A kérdés mi lesz így, vajon mire lesz ez elég. Előre nem tudni, viszont a fenti nevekre pillantva, tényleg valami fiatalnak kell valami váratlant húznia, vagy valami eddig homályba burkolózó töketlennek kell hirtelen tökös legénnyé elő lépnie és a hátára venni a bandát. Mert az nyilvánvaló, hogy mint tavaly itt is mindenki Wayne Rooneytól várná a megoldást, az már más kérdés, hogy a Vb-n sem kapott egy darab használható labdát sem a társaktól. Szóban forgó alanyunk a jelenkor egyik legjobb játékosa, aki majd talán egyszer megnyer egy világeseményt Anglia számára, de az nem most lesz.

rooney gondolatok

Igaz megtörténhet, hogy az eltiltását követően remek formában tér vissza és klubtársával Younggal együtt kiugróan jót alkotnak. Benne van bőven, mert a két srác remekül érzi egymást a pályán, tehát akár ez is lehet a kulcsa Anglia menetelésének. Sok múlik azon is mennyire készül fel a keret arra agyban, hogy ezt itt most nekik kell megoldani, és majd csak későbbiek során számíthatnak Wayne pajtásra. Sok nyitott kérdés, amikre a választ majd megkapjuk, addig csak találgatunk, ahogy én is teszem egy valami biztos. A sajtó egy esetleges csoportból való kiesés után nem veheti elő ismét Rooneyt. Illetve megteheti, és valószínű, ha így alakul meg fogják tenni, mert akkor majd az lesz a téma, mi lett volna, ha Rooney nem tiltatja el magát. Egyben biztos vagyok, a Three Lions meg fog szenvedni a legjobbja nélkül, de a legjobban ő lesz, aki majd a tehetetlen dühtől vezérelve feszeng majd a lelátón.

P.S.: Rooney kérvénye az uefához:

rooney gondolatok

a poszt eredetileg a megboldogult népsporton jelent meg, kovacstomi klaviatúrájából