Tudtuk a csoporthúzást követően, hogy ez nem lesz egyszerű, sőt, talán a VB legbrutálisabb csoportja az, amiben bizonyítania kell az angol válogatottnak majd.

A bizonyítás elmaradt, a csoport kegyetlenségéről viszont mindent elmond, hogy Costa Rica nyerte, veretlenül. Az első kör után padlón lévő Uruguay pedig Angliát és Olaszország verve továbbment. Így a négyszeres világbajnok olaszok is pont úgy csomagolhatnak, ahogy európai társaik, az angolok.

Ami kicsit bánt az éppen az, hogy kis szerencsével ez a csoport teljesen másként alakulhatott volna, de én nem akarom ezt a helyzetet egyáltalán mentegetni. Illetve leginkább azt szeretném mondani, hogy a futball szépségének köszönhetően azt látjuk, hogy egyáltalán nincs óriási különbség a kontinensek vagy éppen egy földrészen lévő válogatottak között.

Hol van már a Németország-Szaúd-Arábia 8:0, Az Argentína-Szerbia & Montenegró 6:0, vagy a Portugália-Észak-Korea 7:0?

Persze úgy gondolom, hogy ez a folyamat nem tegnap kezdődött, viszont az idei vébén nem éreztem egyetlen meccset sem, ami igazán lefutott lett volna. A spanyolok, ha 1-0-nál belövik a második gólt Hollandiának, valószínűleg nem 5-1 a vége a narancsosoknak. A görögök, ha azonnal kiegyenlítenek Kolumbia ellen vagy 2-0-nál a kihagyhatatlant sikerül belőni, valószínűleg ott sem ilyen sima lesz a történet. Nem beszélve a portugál vagy a kameruni kiállításról, aminek a végén csúfos 4-0-t mutatott az eredményjelző. Ausztrália is minden mérkőzésen teljesen helytállt. Egyáltalán nem volt olyan mérkőzés, amit előre le tudtunk volna írni ide vagy oda, igaz ez már 2010-re is nagyon igaz volt.

A világ futballja egyre csodásabb, egyre kiszámíthatatlanabb. Ez az egyetlen ok, amiért egyáltalán nem csüggedek annyira az angol kiesést megélve. Ráadásul a helyzet is annyira szokatlan, hogy még magam sem tudom feldolgozni rendesen.

Jah, hogy kicsit elkalandoztam? Az angol válogatott utolsó mérkőzése egyáltalán nem hozott csalódást számomra, örültem, hogy a pályán láthattam a Wilshere, Milner, Barkley hármast. Véleményem szerint megfelelő rendszerben többet tudtak volna hozni, mint a Gerrard, Henderson kezdő. Őszintén szólva még Lampard is hasznosabb lehetett volna a két liverpoolitól. A válogatott mizériájának helyzetét már nehéz lenne továbbelemeznem. Számomra felüdülés volt Shaw játéka is, Jonesnak is helye lehetett volna már ebben a csapatban is, Jagielka helyett mondjuk. Lallana sajnos kevésbé tudott meggyőzni arról, hogy mindenképpen itt a helye, igaz szélre szerencsére bőven el vagyunk látva, sajnos most a sérülések is közbeszóltak ebben a tekintetben. Rooneynak talán kijárt volna még egy gól, de komoly helyzete neki sem volt és Sturridge is eléggé a csalódott játékos képét mutatta, ennek okán nem is jött össze neki semmi sem.

vb anglia gondolatok

A mérkőzés egyébként egyértelműen vajas kenyér meccs jelleget öltött, Costa Ricat a nagyjából biztos csoportelsőség-tudat már olyan erővel töltötte el, hogy igazából mutatni sem akart túlzottan semmit. Lehetne erre mondani, hogy az angol válogatott miért nem próbált meg élni ezzel a lehetőséggel, ráadásul olyan játékosokkal, akik még jobban is haraphatnak, de valljuk meg, itt ma nem volt igazán mire harapni. Az viszont bosszantó, hogy egy 1-0-s sikerrel meg lehetett volna a 3. hely a csoportban.

A futball vb ideje alatt még jelentkezünk és hírek esetén is, köszönjük az eddigi figyelmet! Továbbra is hajrá Anglia!