Ahogyan ígértük, az Európa-bajnokság sorsolását követően ismételten jelentkezünk.

Azon túl, hogy a magyar válogatott 44 év után ott van Európa legjobbjai között és igen kellemes csoportot kapott, mi továbbra is háromoroszlános kedvenceinkkel foglalkozunk.

anglia eb sorsolás gondolatok

 

A párizsi húzást követően nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem lehetünk elégedetlenek, hiszen alighanem elmondható, hogy az Eb egyik leggyengébb kvartettjébe került bele az angol legénység.

A csapatok kihúzásának sorrendje először az első kalapban lévő válogatottakkal kezdődött, majd azt követte a negyedik, a harmadik és végül a másodikban szereplő együttesek előhalászása. 

Az előzetes elemzések során sok érdekességre derült fény, amit mindenképpen megosztanánk veletek is. Többek között azt, hogy kinek, mekkora esély van megnyerni a sorozatot, attól függően, hogy melyik csoportból indul.

Hosszasan mi ugyan nem elemeznénk a dolgot, de a tanulmány rávilágít arra, hogy az A-B-C csoportban lévő csapatok esélyei jóval barátaiabbak, míg az E-ben szereplőké igencsak lehangoló, de nem lehet boldog az sem, aki az F csoportban tartózkodik. A magyarázat egyszerű, ugyanis a csoportmásodikok mellett négy darab csoportharmadik is továbbjut és nyilvánvalóan nem mindegy kik játszanak majd ellenük, így az E csoport győztese és az F csoport győztese is azonnal egy csoportmásodikkal találkozhat, ellenben az előbbiekkel. Az E csoport győztesét pedig a negyeddöntőben is jó eséllyel tovább nyúzza az élet egy csoportelsővel.

Akit hosszabban is érdekel a dolog, olvasgassa el itt:

http://www.scribd.com/doc/290626039/EURO-2016-The-Group-E-effect 

Hogy miért is érdekes ez? Mert Anglia azonnal bekerült a B csoportba, ami egyáltalán nem mutat kedvezőtlen feltételeket a továbbiakra nézve, különösen ha az ellenfeleket is megvizsgáljuk.

anglia eb sorsolás gondolatok

Kezdjük mindjárt a negyedik kalappal, ahogyan az a sorsoláskor is kezdődött. Anglia megkapta Wales válogatottját. A dolog nem ért minket az meglepetésként, hiszen már az előző posztban is  felvázoltuk, hogy 50% eséllyel kaphattunk szigetországi ellenfelet, ami végül be is igazolódott. A szervezett izlandiakat és a vért ivó törököket így elkerültük, viszont Észak-Írország vagy a kívánt Albánia alighanem jobban ízlett volna mindannyiunknak. Wales esetében alighanem Bale álmait kell szertefoszlatni és a sebes szélek, a gyors mozgás pedig könnyen szétzilálhatja a selejtezősorozat egyik legjobb védelmét. Sok gólt a mérkőzésen mindenestre nem jósolunk.

A harmadik kalapból Magyarország elkerülése szívünk kettészakadása miatt mindenképpen jó hír, ahogyan Svédországot, Lengyelországot, de Csehországot sem vágytuk volna túlzottan, csak ha nagyon muszáj. Így jöttek a szlovákok, akik miatt mindenképpen optimisták lehetünk, hiszen bár a tótok nagyon bekezdtek a selejtezősorozatban, a végén a második helynek is örülhettek és véleményem szerint a leggyengébb játékerőt képviselik ebből a hatosból. Vagy legalábbis hazánkkal egy szinten állnak.

Továbbá úgy gondolom, hogy a második kalapból érkezett Oroszország miatt sem lehet okunk panaszra, hiszen Horvátország, Olaszország mindenképpen kellemetlenebb ellenfél lett volna, de a kiszámíthatatlan osztrákok vagy az ukránok helyett is talán jobbnak tűnik a Nagy Medve, ahol Dzyuba-t kell lelőni valahogyan. Slutsky két melót visz egymás mellett, hiszen Capello pótlását ő látja el, de mellette a CSSZKA csapatát is irányítja és jelenleg egy igen korosodó orosz válogatott gárdával kell megbirkóznia.

anglia eb sorsolás gondolatok

Összeségében tehát kimondhatjuk, hogy egyáltalán nem lehetünk elégedetlenek, hiszen olyan gárdákat kaptunk, akik mögött nincs legendás nemzetközi tapasztalat, a B csoport igen kiemelkedő helyet foglal el a sorsolás rendszerében és ahogy említettük is, messziről rátekintve is könnyű csoportról van szó. A válogatott számára ez egy esély, egy esély arra, hogy a sokszor leírt háromoroszlánosok legalább a legjobb négy közé beharcolják magukat.

Első mérkőzés Oroszország ellen, majd következik Wales és Szlovákia. Hét pontot mindenképpen illene összegyűjteni és ezzel a tabella élén végezni.

anglia eb sorsolás gondolatok

Amennyiben releváns események történnek, mindenképpen jelentkezünk és szállítjuk nektek a legfrissebb információkat kedveceinkről!