vb-selejtező anglia összefoglaló lengyelországNem mosta el a meccset a víz, pedig lehet, jobb lett volna.

Mint ismert, az eredeti időpontban nem lehetett megtartani a Lengyelország-Anglia világbajnoki selejtező meccset, hanem csak egy nappal később, délután került sor az összecsapásra. Pedig lehet, jobb lett volna tovább elhúzni.

 

A nyári Eb-re épült, hipermodern varsói stadionnak húzható el a teteje, de hiába az előre megjósolt nagy eső, nem húzták be.

Hatalmas poén, hogy a meccsen többször is felbukkant ez a Vauxhall reklám:

vb-selejtező anglia összefoglaló lengyelország

Az okos húzás kiagyalója nem volt más, mint Waldemar Fornalik, a lengyel válogatott szövetségi kapitánya, aki úgy gondolta, előny lehet csapatának, ha vizes a fű. Igen ám, de Lengyelországra évek óta nem látott özönvíz zúdult, és mire az illetékesek rájöttek, hogy mégiscsak be kéne húzni a tetőt, de már nem lehetett, mivel az eső mellett a szél is igencsak feltámadt.

Egyre nyilvánvalóbb lett, itt nem lesz meccs. A lengyel szurkerek úgy gondolták, ha nincs játék, szórakoznak egy kicsit a pénzükért:

Este jött a hír, a selejtezőt elhalasztják másnap délutánra. Igen ám, de rengeteg angol szurkolónak megvolt a jegye a hazafelé tartó repülőre, és nem tudták ill. akarták elcserélni azt, így potyára utaztak el Lengyelországba.

Felröppent a pletyka, hogy zártkapus lesz a meccs, ez kiverte a biztosítékot a lengyel szurkolóknál is, akik közül sokan kivonultak tüntetni a szövetség székháza elé. A dolgot tovább bonyolította, hogy többek jegye elázott/elveszett/megrongálódott, így kérdéses volt, ők miképp jutnak be újra a stadionba.

Végül a nagy nehezen, de megrendezték a meccset, de talán jobb lett volna, ha nem.

A hosszas huzavona érdekesebb volt mint maga találkozó, ennyi hibát ritkán látni ilyen szinten.

Hodgson változtatott a felálláson a San Marino elleni meccshez képest, a legnagyobb hibája szerintem az volt, hogy megbontotta a Rooney-Welbeck csatárpárost. Ez meg is látszott a támadószekció produkcióján, az angolok egyszer találták el a kaput, igaz abból gól is lett.

A meccs színvonalát jelzi, hogy az egy Rooney fejes is elég lett volna a győzelemhez, ha nincs az a szokatlanul nagy Hart hiba.

Az újabb vesztett pontok gyakorlatilag azt eredményezik, hogy Anglia a csoport második helyén fogja tölteni a  telet, mivel az egy ponttal lemaradó, de meccsel kevesebbet játszó Montenegró (megverték idegeneben Ukrajnát) San Marinóval játszik.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló: