anglia moldova vb-selejtező összefoglalóMegkezdődött a 2014-es brazíliai világbajnokság európai selejtező szakasza, így Anglia is pályára lépett.

Az első ellenfél Moldova volt, Kisinyovban, ahol a kötelező három pontot nagyon simán sikerült a srácoknak begyűjteni.

 

A kezdésre érkező csapatokat elnézve furcsa volt belegondolni, hogy egy év múlva már nem az umbro öltözteti Angliát, az anyacég, a nike több klubcsapat után jövőre a válogatottnál is átveszi a leányvállalatától a szerelések szállítását. Kár.

A meccset meghatározta, hogy már a harmadik percben tizenegyeshez jutott a csapat. Cleverley lövésébe beleütött a tizenhatoson belül a védő, Lampard nem hibázott a büntetőnél. 0:1.

A gól nagyon megfogta a hazaiakat, az első negyed órában alig volt náluk a labda, csoda, hogy csak a huszonkilencedik percben kapták a következőt. Újra Lamps, most Glen Johnson beívelése után, fejjel. 0:2.

Két perc múlva jött is a következő, Oxlade-Chamberlain passzából Defoe szépen lőtt a kapuba. 0:3.

anglia moldova vb-selejtező összefoglaló

A legnagyobb hazai helyzetre a félidő utolsó percéig kellett várni, ekkor egy szöglet után Armas fejelt éppen csak mellé.

A szünetben Hodgson lehozta Gerrardot, Michael Carrick állt be a helyére. Az ötvennyolcadik percben Theo Walcott váltotta Ox-Chamberlaint, majd tíz percre rá Danny Welbeck jött a gólt szerző Jermain Defoe helyett. Az, hogy az összes csere el lett lőve majdnem megbosszulta magát, Terry fájlalta a bokáját, de nem volt több lehetőség cserélni. Hodgson bevállalta volna, hogy az utolsó negyedórára tíz emberrel játsszon csapata, de a Chelsea kapitánya ebbe nem ment bele, kihúzta a meccs végéig. Riszpekt, John!

A legszebb gól a hetvenharmadik percben született. Az angolok körbepasszolták a labdát (szegény moldávok azt sem tudták hol vannak), végül James Milner lőtt a hálóba a tizenhatos vonaláról. 0:4. Ez volt a ManCity játékos első gólja válogatott mezben.

anglia moldova vb-selejtező összefoglaló

A nyolcvanharmadik percben lett egy újabb első gólos játékos, Leighton Baines személyében. Az Everton szélső védője szabadrúgást küldött kapura, a labda szerencsésen pattant meg a sorfalban felugró Gatcan kezén, így jutott a hálóba. 0:5. Durva kiütés!

Hodgson így nyilatkozott a meccs után: „Remek eredmény, jól startoltunk, sok játékosom átlagon felül teljesített. Az első félidőben az egész csapat remekelt. Egy nehéz mérkőzésen megmutattuk a bennünk rejlő potenciált, ez önbizalmat adhat nekünk a továbbiakban. Nem volt kétséges a győzelmünk, de örülök a fölényes sikernek. Három helyen is változott a csapatunk, páran pihentek, remélem, az ukránok ellen is ilyen jól megy majd. Egyértelmű, hogy mi vagyunk a csoport esélyesei, azonban hosszú az út az első helyig."

A csoportban még egy meccset játszottak le, a lengyelek 2:2-es eredményt értek el Montenegróban. Kedden 21:00-kor (magyar idő szerint), Ukrajna látogat a Wembleybe.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló: