anglia san marino videó vb-selejtező összefoglaló st george's park

A múlt hét az ünneplés hete volt az angol focinak.

Kellő pompával, királyi szintű jelenléttel, átadták a szuper, minden igényt kielégítő új nemzeti edzőközpontot, aztán a válogatott, nyolcvanötezer ember előtt elpicsázta San Marinót.

 

Ahogy néhány angol lap viccelődött, nincs már Terry a keretben, így Vilmos el merte vinni Katikát a megnyitóra. Angliának (női, férfi csapatok, összes korosztály) remek edzőközpontja lett, és nem elsősorban a felnőtt csapatok miatt lesz nagy haszna a létesítménynek.

Gerrard és Lampard nem játszott, így Rooney kapta meg a kapitány karszalagot, a felállásban, és a kezdőcsapat tagjaiban túl nagy meglepetés nem volt.

5:0 lett a vége, de lehetett volna akármennyi is, pláne ha a bíró lezavarja a pályáról Simoncini kapust már a meccs legelején. Ez nem történt meg, ellenben Walcott-ot le kellett cserélni.

Esélyük sem volt, ahogy lehet várni egy ilyen törpe ország csapatától, egy jó kis edzés. A vendégeknek a kaput sem sikerült eltalálniuk 93 perc alatt,

A vezetés meglepően későn jött, a 34. percben csak összehozott egy büntetőt Simoncini (lap is járt végre), amit Rooney bevágott.

Az új kapitány még egyszer beköszönt, éktársa Welbeck szintén kétszer, Alex Oxlade-Chamberlain egyszer vette be a kaput. A gólszerzőkön kívül két játékost, az egyaránt két-két gólpasszt jegyző Cleverleyt, és a két év után visszatérő Lennont lehet kiemelni. Jonjo Shelvey külön is ünnepelhetett, a Liverpool középpályása először lehetett válogatott.

A következő meccs a másik Eb házigazda otthonában lesz, az ukránokhoz hasonlóan minimum egy pontban gondolkodnak.

Lengyelországban egy rekordöntésre is sor kerülhet, (a beállítás most megtörtént), bármilyen meglepő is, Roy Hodgson a második angol kapitány Graham Taylor után, aki első tíz meccse közül nem vesztett el egyet sem.

Varsóban nem lesz egy könnyű menet, de úgy hiszem, nem itt fog megszakadni a 2010-es vb óta tartó veretlenség.

Bertrand, Lampard és a pénteken megsérült Walcott nem fog játszani, Gerrard visszatértére nagy az esély.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló: