anglia ukrajna összefoglaló vb-selejtezőKínlódott Anglia az ukránok elleni meccsen. Nem jöttek be a húzások, ötlet nem volt túl sok, voltak kapufák, meg nem adott gól, néhány jó csere, kiállított csapatkapitány, lelkes Ukránok, közel volt a kínos vereség, de a több mint két éves, tizennégy meccs óta tartó veretlenségi széria nem szakadt meg. A Wembleyben, Ukrajna ellen nem szakadhatott meg.

 

Nem lett volna igazságos, ha vereséget szenvedtünk volna az ukránok ellen" mondta Roy Hodgson a meccs után. Furcsa, hiába tekertek az ukránok, nekem is volt egy ilyen érzésem (a magyar válogatott tett arról, hogy gyakorlatilag nem is kellett szimultán tévézni, hanem minden szívfájdalom nélkül nézhettem ezt a meccset, bár tegnap megvolt az ismétlés az elejétől a végig a sport tv-n), és szerencsére be is jött.

Az ukránok nagyon felpörögtek, fogat-fogért alapon tolták, vissza akartak vágni a Kassairól elhíresült meccsért, de nem jött össze nekik a bravúr. Szégyenre semmi okuk. Pokoli kemény lesz a kijevi (donyecki?) meccs.

Hodgson egy helyen változtatott a moldávok elleni kezdőcsapathoz képest, az akkor megsérülő Terry helyére Jagielka került. Nem gondoltam volna, hogy JT ennyire hiányozni fog. Az egész védelem nem volt az igazi. Az Everton védője középen sokszor bizonytalankodott, Lescottot többször csak a rutinja húzta ki a szarból. Baines lett kb. a meccs legrosszabbja (jöhetett volna hamarabb is Bertrand), talán Johnsonra nem lehetett panasz, de ő is inkább az első félidőben villogott (volt, hogy két percen belül mindkét kapu előtt), bár egy jó kis lövése a második játékrész elején volt.

Igazság szerint hamar előnybe kerülhetett volna Anglia, Defoe hálóba is talált, de mielőtt meglódult a kapu felé, hátra csapta a karját, tény, hogy elérte Jarmolenkót, de lett volna olyan bíró, aki megadja a gólt, de a török Cakir nem az volt.

Ez megfoghatta volna a vendégeket, de az ukránok beindultak. A 20. és a 40. perc között vagy négy nagy helyzetet dolgoztak ki, volt ami alig ment mellé, volt amelyiket Gerrard blokkolta.

Közben Cleverley ha nem a kapus lábára, hanem húsz centivel jobbra lövi a labdát, Angliánál az előny.

A sok ukrán helyzetből egy viszont beakadt.. Konoplienka gólja eszetlen nagy lett, ezt el kell ismerni.

A félidő vége előtt Milner nagyon jól ment el a szélen, jól adott be, de Cleverley megint csak nem tudott betalálni, most kapufát lőtt.

anglia ukrajna összefoglaló vb-selejtező

A második félidőben Cakir nem hagyta az öltözőben a lapokat, csak az angol játékosoknak hatot adott, furcsa volt, ennyivel nem lett durvább a meccs.

A szüntet után kevesebb gólhelyzet volt, viszont Anglia átvette a kezdeményezést, Hodgson cseréi is jót tettek a meccsnek.

Komoly sansza a vége felé Welbecknek volt, de csak kapufát lőtt, de a 75. percben kiharcolt egy büntetőt, lövésébe kézzel ért egy védő. Lampard bevágta.

Utána persze beindultak a hazaiak, de mivel Gerrard megkapta második sárgáját, így biztossá vált, nem lesz itt angol győzelem, meg sem érdemelték volna. Az egy pontot igen, de a hármat nem.

1:1 lett a kínlódás vége.

Azt rég tudjuk, hogy nem Anglia a világverő, hűdefasza válogatott mintapéldánya, de van tökük a srácoknak, és nem lehet csak úgy leverni őket. Ezt bizonyítják már huszonnyolc hónapja.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló: