összefoglaló videó felkészülési mérkőzés anglia írország brazíliaKét döntetlennel zárta a 2012/2013-as idényt az angol válogatott. Mintha Hodgson nem tudna (akarna?) mást játszatni a csapatával.

Szerencsére a brazíliai meccs második félideje sokat javított a képen.

 

Árvízi helyzet miatt megkésett (de nem lejárt szavatosságú) visszatekintés a két felkészülési meccsre.

A szomszéd sziget ellen játszott mérkőzés Ashley Cole ünneplésével kezdődött, mivel a Chelsea védője átlépte a bűvös százas válogatottsági határt (most jár 103.-nál). Ennek örömére Ashley lett a csapatkapitány ezen az estén.

összefoglaló videó felkészülési mérkőzés anglia írország brazília

Az ünnepi hangulat a 13. percig tartott, akkor az Everton védője Seamus Coleman beadott, a WBA csatára, Shane Long pedig Johnson és Jagielka mellől szépen a hólóba fejelt. Hart hiába vetődött.

Ezzel szerencsére vége volt a az ír offenzívának, pár percig azt hittem, hogy nem állnak le, de aztán mégis. Több kapuralövésük nem volt.

összefoglaló videó felkészülési mérkőzés anglia írország brazília

A gól után tíz perccel jött a válasz, egy szintén jó nagy védelmi hibát kihasználva Lampard közelről lőtt Forde kapujába.

Újabb tíz perc, újabb fontos esemény, most sajna nem túl jó. Daniel Sturridge megsérül, helyette jött Defoe.

A folytatásban jöttek az újabb cserék, tovább töredezett a játék, bár a nyomás megvolt az ír kapu előtt, maradt az 1:1.

Bemutatkozott az új német nike mez, nem lett szebb a játékosokon sem.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Ellenben az idegenbeli az továbbra is tetszik, a Maracanában már tiszta pirosban futott ki a csapat.

Nem jósoltak túl sok jót Hodgsonéknak az ír meccs után Brazíliában, főleg Gary Lineker kapta le a keresztvizet a Woy-ról, és az ő 4-4-2-jéről. Pedig a Wembley-ben nemrégiben sikerült nyerni ellenük.

összefoglaló videó felkészülési mérkőzés anglia írország brazília

Aztán úgy tűnt, igazuk lesz meccs első félideje Joe Hartról szólt, rengeteg parádés védést mutatott be.

Az első kapura tartó lövést a szünet előtt pár perccel engedte el a csapat (Walcott lövése mondjuk beakadhatott volna), így senkit sem lepett meg igazán, hogy a hazaik szerezték meg a vezetést az 57. percben Fred révén.

Hernanes lövése a kapufán kötött ki, Hart ahogy kell elrepült rá, a kipattanókra nem védők, hanem Fred érkezett, így Joey-nak esélye sem volt hárítani. 1:0.

Jöttek a barátságos meccsen megszokott cserék, ezt most a hazaikat zavarta meg, egy kicsit szétestek, ráadásul a pár perce pályán lévő Oxlade-Chamberlain-nek sült el a lába a 67. percben.

És nem volt vége, a 79. percben Rooney hatalmas gólt akasztott, ezzel már 1:2 volt az állás!

Apropó Rooney. Hatalmas volt az egyik utazási iroda reklámja a pálya mentén "te is elhúznád a csíkot, mint Wayne?" megalol.

összefoglaló videó felkészülési mérkőzés anglia írország brazília

Sajna a végéig nem tartott ki az előny, három percre Roo góljára Paulinho fél fordulatból válaszolt, a vége így újra x lett.

Szerencsére a brazilok sincsenek világverő formában, egy döntetlenre pedig (többre sem...) a jelek szerint bárhol, bármikor jó Hodgson gárdája.

Az összefoglaló és a jegyzőkönyv: