vb anglia kolumbia belgium összefoglaló beharangozóA belgák elleni csoportrangadón tisztességesen berántotta a féket Southgate, ma viszont kiderül, hogy mennyire érte meg okoskodni/spórolni/számolgatni.

Kolumbia. Ennek az ágnak az egyik legnehezebb ellenfele, José Pekerman csapata össze van tákolva. Komoly erőfelmérés lesz.

 

Gareth Southgate szétkapta a csapatát, hírmondónak Pickford maradt a kapuban, John Stones a védelem közepén és Loftus-Cheek (aki amúgy is Alli pótlására került be a csapatba) a középpályán.

Cahill néha, Alexander-Arnold elvétve mutatott életjeleket, Eric Dierre különösen figyeltem, hiszen egyre több helyen olvasni azt, hogy Kolumbia ellen Dier és Henderson egyszerre  lesz a pályán. Én erre mondjuk sok pénzt nem pakolnék fel.

Ahogy persze lenni szokott, a B keretek nem azt mutatták meg, hogy mekkora dőreség volt kihagyni őket a csapatból eddig, hazugság lenne azt állítani, hogy szétszakadtak volna. A két csapat már-már dögunalomba forduló meccsén Januzaj esett ki a szerepéből, így a Belgák nyerték a csoportot és kerültek az erősebbnek tartott ágra. Ez az ág annyira erős,  hogy Japán is durván megtréfálta őket.

vb anglia kolumbia belgium összefoglaló beharangozó

Ma este Southgate megmutathatja, hogy nem csak apróságokat lesett el Contétól és Guardiolától, hanem meccselni is tud.

Ami fontos: James Rodriguez jó eséllyel nem fog játszani este. Ez előny, még akkor is, ha a Kolumbia jól összepakolt csapat.

Falcao megint nem az, akit Angliában láttunk, hanem visszaszerzett valamit a régi fényéből. Uribe jó választás volt a védekező középpályás posztjára, előtte pedig a két Juan, Cuadrado és Quintero is veszélyesen mozgatja a szálakat.

Csakúgy mint Anglia, ők is a pontrúgásoknál veszélyesek,a barcelonai  Yerry Mina már két gólt szerzett rögzített szitu után a tornán. Ami érdekes, hogy sebezhetőek is szabadrúgás/szöglet után, Ospina nemigen szeret kilépni a gólvonalról.

Nehéz lesz, az biztos, de Anglia választotta ezt az utat. Oldják meg.

Az utolsó csoportmeccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: