Ma végre elkezdődik a vb! Versenybe száll az Angol csapat is a Jules Rimet a világkupáért. Mozgásba lendülünk! 

Hodgson gárdája nem piskóta csoportba került, ma az olaszok ellen kezdődik a móka, de ott lesnek még a vérszomjas uruk is.

De előbb az olaszok. Tétmeccsen közel két éve találkozott a két gárda, akkor az Európa-bajnoki szereplés végét jelentette az a tizenegyespárbajba torkolló negyeddöntő

Nem sokkal később Svájcban is összefutott a két nemzeti tizenegy, akkor 2:1-re Anglia kerekedett felül. Ebből nem lehet sok mindent leszűrni, mondjuk abból sem, hogy az olaszoknak nemigen jött össze túl sok győzelem a felkészülési meccseken, de Brazíliába érve már legyűrték a Fluminense-t (3:5). A háromoroszlánosoknak viszont az utolsó két meccs nem sikerült fényesre (2:2 Ecuador-ral, majd 0:0 Honduras-szal). 

Totálisan homály a kép a kezdés előtt. A szívem egy sovány győzelem felé húz, az eszem szerint ez egy tipikus 1:1, de elszabadulhat itt is a pokol, lehet egy kellemetlen holland-spanyol is a kimenetel. Ennek taktikai hadrend melyik oldalán állna Anglia? Bízzunk a legjobbakban. 

Woy minden bizonnyal 4-2-3-1-ben zavarja fel a srácokat a pályára, én a Hart - Johnson, Jagielka, Cahill, Baines - Gerrard, Henderson - Milner, Rooney, Welbeck - Sturridge tizenegyre tennék fel pénzt. Kisebb sérüléssel csak Alex Oxlade-Chamberlain küszködik, Welbeck készen fog állni a kezdésre. 

Az olaszoknál Verratti áll hasonló készültségi szinten, mint Danny [update: a hírek szerint Buffon nem biztos, hogy tud ma védeni.]. Prandelli úgy vélem a 4-3-1-2 mellett fog dönteni a kezdéskor, a mag a rutinos Juventus ötös lesz (a kapuban Buffon, a védelem tengelyében Chiellini és Barzagli, előttük Pirlo és Marchisio) kiegészülve de Rossi-val de Sciglio-val, Abate-val, Thiago Motta-val, na és a mindig kiszámíthatatlan Balotelli-vel (az ő párjának én nem Cassano-t gondolom, ketten együtt a pályán azért a too mutch kategória, hanem a torinói Cerci-t). 

Mondani sem kell, az olaszok szereplése sokban függ SuperMario-tól, remélem ma a legrosszabb napjait fogja idézni nekünk.

A meccset Manausban, az amazóniai esőerdő kellős közepén található városban rendezik, a beszédes nevű Arena Amazônia-ban. Meleg lesz, magas páratartalommal.

kezdés: 00:00, vezeti: Björn Kuipers (holland), tv: királyi 1., de ha rám hallgattok, kerestek egy fasza angol sztrímet: itt  

Come on England!

anglia vb beharangozó