anglia felkészülési mérkőzés brazília összefoglalóA brazilok elleni barátságos meccs az ünnep jegyében telt (ellentétben a svédek elleni találkozóval). Megkezdődött az FA jubileumi 150. éve, és két századost is lehetett köszönteni. Gerrard Svédországban, Ashley Cole pedig most lett százszoros válogatott.

 

Az eredmény is ünnepi volt, huszonhárom év elteltével Anglia legyőzte Brazíliát!

Hodgson újra a 4-3-3-at favorizálta a 4-4-2 helyett, és ez most bejött A középső hármasban SteveG volt a középpálya közepén, visszavonva, Wilshere és Cleverley.

A támadó hármasban az ék (természetesen) Rooney volt, a két szélen pedig Walcott és Welbeck, egészen biztató formát mutatva.

A meccs igen érdekesen indult, nem hiszem, hogy sokan gondolták volna, hogy a meccs egy Joe Hart csellel indul, amit Rondaldinho-val szemben engedett meg magának.

Negyedóra múlva újfent ők voltak a főszereplők, a Wilshere kezezésért megítélt büntetőt Rondaldinho nem igazán jól lőtte, így Hart hárított, sőt még a kipattanót is védeni tudta. Bravó, Joey!

Wilshere-t nem törte meg az összehozott tizenegyes, a 26. percben remekül ugratta ki Walcott-ot, aki laposan lőtt kapura, ezt még lábbal hárította Julio César, de a kipattanót Rooney bevágta. 1:0.

A szünetig Anglia uralta a játékot, meglepően jól játszott a csapat.

Az első negyvenöt perc után Hodgson kettőt cserélt, Cleverley helyére Frank Lampard, míg Ashley Cole helyére Leighton Baines állt be, de mégsem a cserék, hanem Cahill hibázott nagyot.

A Chelsea védője, Cahill a tizenhatos előtt vezette a labdát, és persze, hogy elvették tőle. A megszerzett labdát pedig a csereként beállt Fred vágta a kapuba, a lehető legtermészetesebb módon.

Nem sokkal később meglehetett volna a vezetésük is, Smalling bénán adott haza, Hart még nyomorultabban szabadított fel, a Cahillről lepattant labdát pedig újfent Fred csavarta el, most kapufa lett.

De nem esett szét a csapat, sőt, a győztes gól is meglett.

A vendégek is hibáztak, a csereember, Frank Lampard pedig remekül tekerte be a labdát.

A brazilok magukhoz képest rosszabbak voltak, az angolok jobbak.

A cserék sem törték szét a csapatot, nem volt egy rossz meccs, de persze ez a győzelem abszolút nem jelent semmit. Másfél hónap múlva San Marinóval játszik a csapat (ez már tétmeccs), majd rögtön utána Montenegróval döntik el, ki lesz a csoport győztese. Na az lesz az meccse.

A braziloknak is lesz lehetősége a revánsra, június elején Rióban újra megmérkőzik a két csapat.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglalója, több szemszögből: