anglia felkészülési mérkőzés belgium

 

Szombaton megvolt az utolsó felkészülési meccs is, a csapat cuccol át Lengyelországba.

Barátságosan eljöttek henteskedni egy kicsit a Wembleybe, hogy aztán kagyló alakú pralinét rágcsálva húzhassanak a Bahamákra pancsolni, miközben kidőlt egy újabb angol játékos.

Szerintem Hodgson titokban reménykedik benne, hogy valaki még megsérül, van még hely a keretben Jamie Carraghernek is...

1:0. Ennyi lett a végeredmény, nem meglepő, a legutóbbi hét meccsből ötöt ennyire hoztak a srácok.

A belgák a hentelésen kívül egy kicsit fociztak is, legalábbis többet volt náluk a labda, többet lőttek kapura, több szögletük volt. Mondjuk szart sem értek vele.

A meccs legfontosabb jelenete ez volt:

anglia felkészülési mérkőzés belgium

Mertens fogta magát, és a semmire sem számító Cahillt egyszerűen nekilökte Hartnak. A Chelsea védő tehetetlenül csapódott a közel két méteres kapusnak, az állkapcsa bánta.

Hihetetlenül szar dolog ez, egy héttel a kezdés előtt... Még szerencse, hogy a Liverpoolnak van még angol játékosa, így Martin Kelly lett beválogatva, hurrá!

Rio Ferdinand egy kicsit felszívta a taknyot twitteren (teljes joggal, úgy hiszem), Micah Richards már arra sem vette a fáradságot, inkább elutazott nyaralni...

Lehet fogadásokat kötni! Woy egy zseni? Netalán nagyobb kókler, mint Mekk Elek?

A meccs így festett az oldalvonal mellől:

Amúgy nem érdemes sok szót fecsérelni erre az összecsapásra, volt egy gól oszt' jó napot. A belgák erőlködtek egy sort, de nem sok sikerrel, az angolok meg lőttek egy gólt és nem akartak semmi többet. De tényleg, szó szerint semmit.

Amit le lehetett szűrni pár dolgot: Hartban lehet bízni, hat (azért többnyire könnyebb) védést most is bemutatott (Mignolet egyet sem...), rajta talán nem fog múlni. Ha Terry és Lescott nem csinál valami kapitális hülyeséget, a középső védők meg is vannak. Gerrard nem a régi, és nem is lesz az, de azért utoljára robbanthatna egyet. Alex Oxlade-Chamberlain tehetséges, de még nem válogatott szint, igen, még angol válogatott szint sem.

Kiderült az is, hogy Welbeck (helyzetkihasználásra csillagos ötöst neki!) jobb alternatívája Rooney, Henderson pedig tényleg nem egy nagy szám, semmiképp nem fog kilógni ebből a csapatból.

Egy hét múlva már túl leszünk a franciákon, és kurva okosak leszünk. Vagy nem.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló.