anglia vb uruguay pontozásMost már hivatkozhatok magamra, szóval nem sikerül ezen a vb-n sem tisztességes eredményt elérni, Anglia ismét alul múlta önmagát, a továbbjutásra nagyjából egy lyukas garasnyi esély maradt.

Igazán nehéz lenne bármi más érdemlegeset közölni a mérkőzést követően. Talán annyit, hogy Suarez tehetsége az elmúlt 10 év összes angol csatárét lepipálja és Uruguay, ha kicsit szerencsével is, de teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót. Az angol válogatottban semmi átütő erő nem volt, Hodgson taktikája elhibázottnak látszott, a középpálya közepe csődöt mondott, a cserék hibásak voltak. Viszont ezek annyira banális közhelyek, hogy sorolni is felesnek látom, aki látta, érti.

Most már azt hiszem találgathatunk, hogy ki lesz az új kapitány, majd írunk erről is bejegyzést nem túl sokára…vissza a jövőbe…

 anglia vb uruguay pontozás

Hart 0 – A gólokról aligha tehetett, volt 1-2 nagyobb mentése, de ez a meccs nem róla szólt.

G.Johnson 6 – Adott egy gólpasszt, védekezésben volt néhány fontos tisztázása és megnyert párharca.

Cahill 6 – Az egyetlen ember, aki igazán vállalható produkciót mutatott fel. Töménytelen mentéssel vétette észre magát.

Jagielka 4 – Már egyszerűen csak az első gól miatt is. Óriási hibát vétett. Hiába az ő viszonylag szép mentési mutatója is.

Baines 5 – Ennek se íze, se szaga nem volt. Támadásban valamivel többet segített, de ez sem vitte előrébb a csapatot. Kár érte.

Gerrard 4 – Nem tudjuk mit csinált a kapitány, de adott egy gólpasszt…az ellenfélnek. Remélhetőleg egy búcsúmeccse maradt már csak háromoroszlános mezben.

Henderson 4 – Háromszor állt üresen és Johnson háromszor sem akarta hozzádobni a labdát az első félidőben. Szinte észrevételen maradt és semmi érdemlegeset nem csinált, ismét. A modern futball nem így néz ki, amit a Gerrard-Henderson kettős próbál játszani.

Sterling 5 – Borzasztóan kár érte, de teljesen elveszett a mezőnyben a fiatal angol.

Welbeck 5 – Érthetetlen milyen okból ragaszkodott hozzá a kezdőben Hodgson, de a Manchester Unitedet is nehezen értem.

Rooney 6 – Csak a jóindulat. Mi a különbség Rooney és Suarez között? Suarez helyzetet készít elő magának, könyörtelenül érzi a kaput, nem hibázik és fele annyi lehetőségből kétszer annyi gólt lő, mint Rooney. Lásd: szabadrúgás, kapufa, ziccer a második félidőben…

Sturridge 5 – Szépen készített elő a gól előtt, de borzasztóan hiányoltuk a múltkorihoz hasonló produkciót.

Barkley, Lambert, Lallana 0 – Mintha fenn sem lettek volna.

(a végeredmény szemmel látható)

anglia vb uruguay pontozás