nagy-britannia uruguay olimpia összefoglalóNos, úgy alakult az élet, hogy a brit válogatott hasonló teljesítménnyel rukkolt elő, a londoni olimpián, mint az angol nemzeti tizenegy az Európa-bajnokságon. Ki gondolta volna?

Csoportelső Nagy-Britannia, ráadásul veretlenül. Jöhetnek a dél-koreaiak, ha az ázsiaiak megvannak, négy között a csapat!

 

Walesben is pályára lépett a csapat, tegnap Uruguay ellen, ha már egész britanniát képviselik a srácok. A cardiffi Millenium Stadion közönsége külön ünnepelte a walesi játékosokat, egy bánatuk lehetett, hogy a legnagyobb sztárjukat, Ryan Giggst nem láthatták, talán ennek is köszönhetően nem voltak túl kedvesek az ellenféllel a helyiek, ezt Suárez egy kicsit zokon is vette a meccs után.

nagy-britannia uruguay olimpia összefoglaló

Egész emberivé kezd válni a csapat, ahogy egyre több meccset játszanak le együtt, most sem volt szemkápráztató a játék, de küzdöttek, akartak meg is lett az eredménye.

A gól az első félidő utolsó utáni percében született, nem is Sturridge gólja, hanem Joe Allen gólpassza volt remek, ahogy hülyét csinált vagy öt védőből, na az nem volt semmi!

Butland is odatette magát, a 19 éves Birmingham City kapus (főleg mikor Suárez egy-egyben vitte rá a labdát, na ott kellett a bravúr) is meccsről-meccsre jobb. A védelem még nem az igazi, de lassan csapat lesz ez a gárda.

A végén izzadni kellett, Pearce is a hosszabbításra tartogatott két cserjét, de meglett. A 95. percben még volt egy uruguay-i  kapufa, de az sem osztott/szorzott volna, ha bemegy. Nyolc között a csapat. (a kezdőcsapatok)

nagy-britannia uruguay olimpia összefoglaló

A következő meccs szombaton, 20:45-kor kezdődik a dél-koreai csapat ellen, újra Cardiffban.

Az, hogy láthatjuk-e a meccset itthon erősen kérdéses. A tv társaságok eléggé furcsa módon mindenbe belekapnak egy kicsit, az első fordulóban körkapcsolás szerűen láthattuk a Szenegál elleni meccset az eurosporton, majd a duna adta az arabok elleni győzelmet. Az utolsó csoportkört már nem láthattuk sehol, a jelek szerint így járunk az elődöntőkkel is. Sebaj, egy jó kis orosz streamre mindig lehet számítani.