nagy-britannia felkészülési mérkőzés összefoglalóLejátszotta az első meccsét Nagy-Britannia olimpiai válogatottja nagyon hosszú idő után, tegnap Brazília ellen.

Nem látszott mi Pearce taktikája, mi az elképzelés. A meccs után több kérdés lett, mint válasz. Elsőre túl nagy falatnak bizonyultak a brazilok.

 

Érdekes meccs volt ez Middlesbrough-ban tegnap, senki sem tudtam mire számítson a csapattól, a játékosok sem ismerik egymást túl jól, de nem volt igazán felvillanyozó ez a kilencven perc.

Az első negyedóra a braziloké volt, hiába a briteké az első szöglet, jött Neymar. Előbb egy ajtó-ablak szituban vágta csúnyán mellé, majd a  perceben egy szabadrúgást tekert be, amit Sandro elég simán a hálóba fejelt. 0:1.

A válasz majdnem meg is született szinte azonnal, egy ugyanolyan szituációban. A 16. percben Giggs ívelt be jobbról, de Richards fejese éppen hogy kimaradt.

nagy-britannia felkészülési mérkőzés összefoglaló

Brazília dominált, nem is kicsit. A brit védelem zavarodott/összeszokatlan volt, nem lett volna meglepő, ha már az elején ellépnek 2-3 góllal.

Neymar rohadt nagy színész, a 30. percben előbb önmagától Bertrand a tarkójára tettte a kezét, a kócos azonnal elesett, és percekik feküdt a tizenhatoson belül. Szerencsére a francia bíró nem volt vevő a műsorra. Sajna három percre rá nem volt mit tennie, büntetőt adott. Richards buktatta Hulkot, sárga, a tizit Neymar bevágta. 0:2.

A félidő előtt még egy Hulk oldalhóló, jobbak a brazilok... Sokkal.

A szünetben Pearce négyet cserélt, de nem pörgette fel ez sem a csapatot (vajon várta ezt valaki a cseréktől?), csak jöttek a brazilok. Az 50. percben Butland nagyot védett Oscar jó húszról leadott lövésénél.

nagy-britannia felkészülési mérkőzés összefoglaló

A legnagyobb brit helyzet az 59. percben volt, Bellamy lesről lőtt a kapusba.

A hátralévő idő szépen lassan lecsorgott, helyzetek itt és ott is, inkább persze ott. A legnagyobb a 90. percben, de Neymar lövésénél Butland a helyén, majd a ráadásban Pato fejesénél is.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: