nagy-britannia szenegál olimpia összefoglalóElkezdődött az olimpia, és bekövetkezett az amit valahol sejtettünk: ez a brit csapat még a csoport leggyengébb tagját sem tudta lebirkózni.

Még semmi sincs veszve, van még hátra két csoportmeccs, de legalább biztosan tudjuk: nem szabad várnunk semmit...

Szenegál ellen indult újra (kezdőcsapatok) az újjáélesztett brit válogatott. Sajna nem egy világverő a gárda ez látszik.

 

Giggs szabadrúgásaira, szögleteire nem lehet építeni (pedig Pearce ezt tette a jelek szerint...), komoly taktikának, épkézláb begyakorolt támadásvezetésnek egyelőre nincs nyoma.

A gól viszonylag hamar jött, mi más, mint egy Giggs beívelése után Caulker lefejelte a labdát, amit Bellamy a hálóba vágott. 1:0.

nagy-britannia szenegál olimpia összefoglaló

A második félidőben visszaesett a tempó, a hangulat, bedurvultak a szenegáliak.

Komoly helyzete nem volt Britanniának, de komoly hibát vétett a bíró, amikor Bellamyt ledarálták a tizenhatoson belül, de nem ítélt semmit. A veterán walesit (bár volt nála egy idősebb honfitársa is a pályán, a 38 éves Giggsnél nincs idősebb futballista, aki olimpián szerepelt) nem sokkal később le is kellett hozni az eset miatt.

De így is megnyugodott a csapat, úgy érezték megvan a három pont. Szenegál viszont a 82. percben egy gyors kontrát vezetett, Konate Butland hálójába pörgetett. 1:1...

A vége előtt még volt egy Sordell felsőléc, de természetesen az sem ment be.

Egy pont, nagyon kevés. Gyenge volt ez gyerekek!

nagy-britannia szenegál olimpia összefoglaló

Vasárnap már újra meccs, 20:45-től a Duna tv-n, az ellenfél az Egyesült Arab Emirátusok. Ennél már csak jobb jöhet? Reménykedjünk!

A meccs összefoglalója.