Hogyan is szól a paraszt bácsi elmegy repülőzni vicc? Na, maradjunk annyiban, hogy ezt már mi sem gondoltuk volna. A hajtást követően a meccs részletesebb elemzését olvashatjátok majd. Szép volt fiúk!

németország felkészülési mérkőzés vardy kane alli

 

Roy Hodgson már a mérkőzés délelőttjén beharangozta a Butland – Clyne, Smalling, Cahill, Rose – Dier, Henderson – Lallana, Alli, Welbeck – Kane kezdőt, amin kevésbé lepődtünk meg, bár én leginkább Lallana kezdőbe kerülését értettem meg nehezen.

Anglia a mérkőzés első félórájában teljesen dominálta az összecsapást, már a találkozó elején egy kisebb szerencsével Kane könnyen kerülhetett volna kihagyhatatlan helyzetbe. Továbbá az is egyértelműen feltűnt, hogy a támadásoknál a középpályáról okosan felfelé tolódó Alli komoly veszélyeket jelenthet a német kapu előtt, ehhez pedig Lallana is igyekezett csatlakozni. Miközben azt is hozzá kell tenni, hogy a németeket, les címén tévesen megfosztották egy góltól. Ám így is a lehető legrosszabbkor érkezett a germánok vezető találata, Butland ráadásul belesérült az azt megelőző szituációba. Mint utólag kiderült, az angol hálóőr bokatörést szenvedett, amit nagyon sajnálunk és bízunk a mihamarabbi felépülésben! Helyére Forster állt be. Talán Hollandia ellen még Heaton is pályára lép, sosem lehet tudni.

németország felkészülési mérkőzés vardy kane alli

A második félidő egy csalóka német szabadrúgással és egy nagyon komoly távoli Alli lökettel kezdődött, majd Welbeck agilitása eredményezett egy újabb helyzetet. Amikor elkezdtünk hinni, akkor a Khedira-Gomez kettős szétzúzni látszott álmainkat egy látványos kombinációval, amivel már kettővel ment Löw csapata. Ekkor egyre erősebben kezdtük követelni a cseréket is, de azok egyelőre csak nem akartak jönni.

Mire pedig felocsúdtunk volna, Harry Kane egy extraklasszis megoldással mutatta meg, hogy miért lesz a következő generáció alighanem legjobb csatára. Találatával 2-1-re módosította az állást. Anglia egy újabb gyors támadással veszélyeztetett, Alli lőtt kapura ismét és jöttek a cserék is. Welbeck helyét Vardy, Lallana helyét Barkley vette át.

A többi meg már megint olyan dolog, ami bekerül majd a históriáskönyvekbe. A középpályáról a Barkley-Alli duó remekült hozta ki a labdát, Clyne beadását követően pedig Vardy olyan szemtelen gólt sarkazott, hogy Neuer másnap lehet meg sem ünnepelte a 30. születésnapját. 2-2!

németország felkészülési mérkőzés vardy kane alli

Nem sokkal ezt követően Henderson kísérletezett távolról, majd Vardy csípett el egy kirúgást és Allit hozta olyan helyzetbe, amit már tényleg csak be kellett volna pöccinteni, de az ifjú sztár csúnyán felé bombázott. Ekkor úgy gondoltuk, hogy ezzel nagyjából lezártnak is volt tekinthető a mérkőzés. Ám a splusszpoén még hátravolt. Henderson szögletéből Dier bólintotta a kapuba és Anglia bevette Berlint! 2-3!

A mérkőzést követően persze teljesen megbolydult a sajtó és elég tisztán látszik, hogy milyen bő opciók közül válogathat Roy Hodgson. A találkozón Barkley és Vardy beállítása is jó döntésnek bizonyult, a két játékos a kezdőben is megállná a helyét. A Leicester City sztárja pedig Kane mellett is beférhetne a csapatba. Hodgson komolyan elkezdhet leszámolni a Rooney mítosszal, mert Welbeck is jól futballozott, Sturridge még csak pályára sem lépett, ott van Wilshere (talán) és Milnert sem írnánk le teljesen, akár kiegészítő emberként. Igaz a Liverpool játékosa jelenleg inkább a „fenyegetőzéssel” van elfoglalva.

németország felkészülési mérkőzés vardy kane alli

Jelen pillanatban, ezt a futballt látva nehéz elképzelni, hogy Anglia ne nyerje meg könnyedén a csoportját és ki lehet mondani, hogy Európa bármelyik válogatottjával képes felvenni a versenyt. Hodgson a középpályás védekezést kellene, hogy alaposan átgondolja. Hozzá kell tenni, hogy a németek mind a két kaput találó lövése góllal ért véget, míg Anglia hat alkalommal is eltalálta a kaput és Alli helyzetét akkor még nem is vettük számításba. A Spurs fiatal csillagának mindenesetre mindenképpen bérelt helyet biztosítanánk a kezdőben, ez aligha kérdéses.

németország felkészülési mérkőzés vardy kane alli

Az xg is tökéletesen megmutatja, hogy Anglia mennyire dominálta a mérkőzést a világbajnok ellen. Boateng vagy Gündogan egészen biztosan hiányzott Löw csapatából, de egyébként teljes kerettel álltak fel a németek, így a győzelem mindenképpen hatalmas siker.

Természetesen ennél tovább már nem mennénk, viszont a selejtezőben hozott produkció és a barátságos mérkőzéseken való szereplés jó előjeleket mutat. Nagyon kíváncsiak leszünk a Hollandia elleni keddi mérkőzésre, ami után ismételten jelentkezünk.

németország felkészülési mérkőzés vardy kane alli