anglia eb pontozás franciaországTegnap elkezdődött az Eb, végre. Pályára lépett az angol csapat, meg is volt a vezetés. Attól messze voltak a franciák, hogy fűbe harapjanak, bár tíz percig elhittük: lehet itt győzni is. Nem így lett, távolról sem, de úgy hiszem nem lehetünk elégedetlenek a látottakkal, egy pont a nyitómeccsen a legerősebb csoportellenfél ellen, egy meccsel közelebb Rooneyhoz.

 

Nézzük az első meccs osztályzatait:

Hart - 7 - Egy hibája volt, a gólról viszont nem tehetett. Kell egy ilyen kapus hátra. Már nagyon kellett.

Johnson - 6 - A kettes szám jegyében játszott. Kétszer takarított veszélyes helyzetben, kétszer szerelt kritikus szituációban és két remek belépője volt.

Terry - 7 - Rutin. Megoldott szinte mindent. Takarított szerelt, fejelt.

anglia eb pontozás franciaország

Lescott - 7 - A gólszerző. Mellette jól tette a dolgát hátul

Cole - 7 - Jól oldotta meg Ribery őrzését, a bal oldalon nem nagyon futott francia támadás.

Milner - 6 - Az a helyzet... Ekkora nem lesz még neki az Eb-n. Nem volt túl jó James, de akart. Fel kell neki is javulnia.

anglia eb pontozás franciaország

Gerrard - 8 - A kapitány volt a legjobb a csapatban úgy gondolom. A szabadrúgásából Lescott gólt fejelt, de e mellett bejátszotta a pályát, védekezett, igyekezett szervezni. Sokszor próbált labdákat adni Welbeckéknek, de nem egyszer hátul tisztázott.

Parker - 7 - Megállta a helyét, jól fékezte meg a kéket. Tökéletesen passzolt, de előre nem merészkedett. A védekező harmadból ki sem dugta az orrát.

Oxlade-Chamberlain - 6 - A fiatal szélső még az Arsenalban sem alapember, itt kezdő. Hiányzik a rutin, hiába ügyes gyerek (ezt meg is mutatta párszor), de egy kis plusz hiányzott.

Young - 5 - Keveset passzolt, kapura nem volt veszélyes, egy-két jó csele volt csak. Nálam most ő volt a leggyengébb csapattag.

Welbeck - 5 - Egy csatár aki nem veszélyezteti a kaput. Mezőnyben nem volt rossz, de hiányzott egy olyan mozdulat, mint a belgák ellen.

A cserék, Defoe, Henderson és Walcott örülhetett, hogy még egy válogatottság kerül a nevük mellé, pláne Henderson.

anglia eb pontozás franciaország

Hodgson új világot hozott el Angliának. Kiscsapatként játszott a Three Lions, nem kezdeményezett, nem támadott. A döntetlen elég volt.

Nem volt a csapatnál a labda (35% a birtoklási arány), két komolyabb helyzete volt a csapatnak, egy kapura menő labdából lett a gól.  Ennél több kell a svédek ellen, akik kikaptak a házigazdáktól, még egy meccset kell kihúzni Rooney nélkül.

Kezdetnek nem rossz, de nem is jó. Még minimum négy pont kell a csoport túléléséhez.