anglia hírek keretMa kiderült kik szerepelnek Roy Hodgson keretében, a San Marino és a Lengyelország elleni vb-selejtező meccsekre készülve. Egy korszakot lezárva, John Terry és Rio Ferdinand nélkül folytatódik az élet..

 
Kapusok: Fraser Forster (Celtic), Joe Hart (Manchester City), John Ruddy (Norwich)
Hátvédek: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Kieran Gibbs (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), Joleon Lescott (Manchester City), Ryan Shawcross (Stoke), Kyle Walker (Tottenham)
Középpályások: Michael Carrick (Manchester United), Tom Cleverley (Manchester United), Steven Gerrard (Liverpool), Adam Johnson (Sunderland), Aaron Lennon (Tottenham), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Theo Walcott (Arsenal)
Csatárok: Andy Carroll (West Ham), Jermain Defoe (Tottenham), Wayne Rooney (Manchester United), Danny Welbeck (Manchester United)

A csapat:

Kapusok: Fraser Forster (Celtic), Joe Hart (Manchester City), John Ruddy (Norwich City)

Hátvédek: Leighton Baines és Phil Jagielka (Everton), Gary Cahill és Ashley Cole (Chelsea), Kieran Gibbs (Arsenal), Glen Johnson (Liverpool), Joleon Lescott (Manchester City), Ryan Shawcross (Stoke City), Kyle Walker (Tottenham)

Középpályások: Michael Carrick és Tom Cleverley (Manchester United), Steven Gerrard (Liverpool), Adam Johnson (Sunderland), Aaron Lennon (Tottenham), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain és Theo Walcott (Arsenal)

Csatárok: Andy Carroll (West Ham United), Jermain Defoe (Tottenham), Wayne Rooney és Danny Welbeck (Manchester United)

Egy abszolút újonc van a csapatban, a skót bajnok kapusa, Fraser Forster. Ketten pedig több mint két év után kaptak behívót. A Stoke City védője Ryan Shawcross 2010 márciusában nem állt be (így még hivatalosan nincs válogatottsága) Egyiptom ellen, azóta nem járt a keret közelében sem. A másik rég látott tagja a csapatnak, Aaron Lennon aki a 2010-es vb óta nem játszott a nemzeti csapatban.

anglia hírek keret

Két érdekesség is felmerült, két olyan középhátvéddel kapcsolatban, akik nélkül még 1-2 éve is nehéz volt elképzelni az angol kezdő tizenegyet.

A egyikük John Terry. Ismerjük jól a sztorit, unalomig. Félrekúr a csaptársnőjével, csk szalag le. Aztán Capello visszaadja neki. Tavasszal jön a rasszista botrány, csk szalag le, Capello el.

Lement az Eb, jött a bírósági tárgyalás, ahol felmentették. Ezután várt volna valami reakciót az FA részéről (nem feltétlenül a kapitányi pozíciót), de semmi. Ezek után úgy érezte, itt az ideje elhagyni a csapatot, átadni a helyet. Furcsa ez így, de jelen állás szerint a moldávok ellen sérülten lehozott meccs az utolsó, amikor Terry a háromoroszlános mezben láthattuk.

A másik Rio Ferdinand. A ManUnited védője nem szerepel Hodgson terveiben, ez oké is, fiatalok stb. De az eljáráson ahogy kiderült a kapitány szándéka, ez lepett meg sokakat.

Előbb Hodgson jobb keze, Gary Neville fejtegette, hogy nincs már jövője a válogatottban volt csapattársának, majd egy bizarr sztori járta be a brit sajtót, hogy a kapitány a londoni metrón, boldog-boldogtalannak ecseteli, hogy nem számít Ferdinandra. WTF? Azt hittem a szokásos brit média cikk az egész, nincs komoly alapja a dolognak.

Az igazi meglepetés akkor jött, mikor Hodgson bocsánatot kért az ügy miatt, és kiderült, tényleg igazat írt a Mirror. Kész.

Woy a két bekkről:

San Marino jövő pénteken érkezik a Wembleybe, majd 16-án kedden Varsóban játszik a csapat.