eb-selejtező anglia montenegró összefoglalóSikerült! Anglia csoportelsőként kijutott a 2012-es Lengyel-Ukrán közös rendezésű Labdarúgó Európa-bajnokságra!

Fabio Capello legényei teljesítették az elvárásokat, csoportelsőként kvalifikálták magukat a kontinensviadalra! Igaz a vártál egy kicsit nehezebben ment a dolog, de a lényeg megvan! Jövőre irány kelet!

A Világbajnokságra való kijutással ellenben most volt egy-két zökkenő, de reméljük most Lengyelországban (Ukrajnában?) jobban pörögnek majd a srácok mint tették azt Dél-Afrikában!

 

A meccsen az első helyzetet az angolok alakították ki Theo Walcott révén, majd az Arsenal szélsőének beadását értékesítette Ashley Young.

Young nagyon hatékonyan értékesíti ziccereit a válogatottban, a legutóbbi négy helyzetéből hármat belőtt!

Húsz perccel később Darren Bent duplázta meg az előnyt, de a szünet előtt a montenegróiak szépítettek.

eb-selejtező anglia montenegró összefoglaló

A második félidőben Rooney érthetetlen módon kiállíttatta magát, és a hazaiak is kiegyenlítettek, de ez már nem számított, veretlenül kint az EB-n a háromoroszlános csapat!

Van még mit gyakorolni, többek között a szabadrúgást! A selejtezősorozatban egyetlen Angol kísérlet sem találta el a kapu felületét! Látszik, hogy már nincs a csapatban Beckham...

eb-selejtező anglia montenegró összefoglaló

Utoljára hét éve bukott pontot Anglia két gólos előny birtokában, most megint sikerült...

A lényeg, hogy kijutott az Eb-re a csapat, de van még mit bőven csiszolni a tornáig hátralévő nyolc hónapban!

A meccs összefoglalója:

Rooney kapott kettőt a válogatott legutóbbi három piros lapjából... Az Eb első meccséről (ha csak az uefa nem súlyosbítja...) így kizárta magát...  Videó az esetről :

A csapat viszont összességében nem volt kirívóan szabálytalan. Csak két játékos Milner és Rooney kapott egynél több lapot! (3 sárga ill. 2 sárga, 1 piros)

Capello meccs utáni nyilatkozata:

A podgoricai öltözőfolyosó hangulata: