anglia u-21 felkészülési mérkőzés videó harry kane u-19 összefoglaló hollandiaFelemás héten van túl az angol labdarúgó válogatottak. A fiatalok hozták a kötelezőt, ellenben a kapitány nélküli felnőtt csapat küzdelmes meccsen 3:2-re kikapott a Wembleyben. A hollandok elleni meccs nem kudarc, de jobb lesz minél hamarabb elfeledni.

 

Először a fiatalok. Az U-19-es csapat csehek elleni barátságos meccsét kedd este itt a blogon is nyomon követhettétek Noel Blake szövetségi edző a következő csapatot küldte pályára:

Sam Johnstone - Nathaniel Chalobah, Luke Garbutt, Todd Kane, Andre Wisdom - Ross Barkley, Conor Coady, Nicholas Yennaris - Saido Berahino, Harry Kane, Luke Williams Csereként Bidwell, Bamford, Ripley, Lascelles, Redmond, Ralls és Thorne kapott szerepet. A Chelsea adta a legtöbb játékost a csapatba, hármat.

Az első gólt a Tottenham tehetsége Harry Kane lőtte. A 18 éves támadó idén már játszott a felnőttek között (egy Európa Liga gólja is van), jelenleg a másodosztályú Millwallnál van kölcsön, pár éven belül nagy spíler lesz, meglássátok! A második gólt Patrick Bamford szerezte a Chelsea tartalékból.

Az U-21-es csapat tétmeccset játszott szerdán, a korosztályos Európa-bajnokság selejtezőjének 8-as csoportjának rangadóját játszották a fiatalok Belgiummal.

Mivel Stuart Pearce a nagy csapatot készítette fel Brian Eastick edző ült le a kispadra, ő a következő csapatot nevezte:  Butland - Kelly, Dawson, Caulker, Rose - McEachran, Lansbury (Gardner 73.) - Henderson - Zaha (Shelvey 68.), Oxlade-Chamberlain - Sordell (Keane 82.). A csapatban a Liverpoolból voltak a  legtöbben (hárman).

A fiatalok élvezetes meccsen gázolták a riválist, remek gólokat lőve biztosították be csoportelsőségüket. A 4:0-ra végződött a meccs két Culcker és Oxlade-Chamberlain egy-egy góljával. Henri Lansbury kettőt vágott. A West Ham Unitedbe kölcsönadott Arsenal középpályás első találata esélyes az "év góljára", de kétlem, hogy sokszor meg tudná ismételni a hatalmas bombát.

Aztán jött a felnőtt meccs...

A találkozó előtti és alatti történések az öltözőfolyosón:

Sokak szerint egy válogatott felkészülési meccs sosincs jókor, és ez most hatványozottan igaz Angliára.

Távozott a szövetségi kapitány, négyen ilyen-olyan okból nem tudtak részt venni a meccsen. A védelem nincs összerakva, a csapatot irányítani hívatott Gerrard (sajna ő sem lesz fiatalabb...) három nappal a meccs előtt húzott le egy 120 perces kupadöntőt, ki is dőlt fél óra alatt... És az is tény, jelen pillanatban nincs (jó) angol válogatott Rooney nélkül.

Meglepetésre Scott Parker lett a csapatkapitány, 31 évesen, a 11 válogatott meccsén... Ezt sikerült megkoronáznia, mikor a kezdőkörben a saját cseleitől esett hasra...

A meccs első félidejében csak gyűrték egymást a csapatot, hazai oldalon csak egy Johnson lövés jelentett veszélyt (az is csak azért mert megpattant Heitinga fenekén...).

anglia u-21 felkészülési mérkőzés videó harry kane u-19 összefoglaló hollandia

A második félidő elején két-két csere mindkét oldalon, de folytatták a csapatok ott ahol a szünet előtt abbahagyták, egészen negyed óráig amíg Robben unta meg a tötymörgést, végszánkázott a pályán, miközben a védelem csak leste (Cahill is csak mutogatott, de eszébe sem volt odalépni...). Remek szóló gól, volt még egy ilyen elfutása a meccsen, akkor szerencsére Micah Richards akkor közbe tudott lépni. Aztán szinte rögtön jött a második gól, Huntelaar és Smalling összefejelése rémísztő volt, pár hétre kivonták magukat a forgalomból az tuti.

Kellett egy kis idő, de összekaparták magukat a srácok, Cahill gólja meglepően ügyes volt, Young emelése meg nagyon kellett! A padlóról való felállásból lehet erőt meríteni (a nagyot küzdő Richards is ezt emelte ki), de hihetetlen, hogy nem tudtak ráülni a 2:2-re... Kéne egy vezér a pályára és egy kispadra.

De sajna Robbent nem lehetett tartani, a ráadásban megadta a kegyelemdöfést. 2:3.

Hamarosan összeül az FA illetékes bizottsága, és megnevezik Capello utódját. Pearce elég szkeptikusan nyilatkozott a jövőjét illetően (ezen a meccsen múlt volna a sorsa?), egy olyan ember kellene a padra aki felrázza a társaságot, szerintem az nem Pearce, de végiggondolva: Redknapp végképp nem. Akkor ki? Hodgson? Te, jó ég...

Folyt. köv. májusban a belgák ellen.

A találkozó jegyzőkönyve.

A mérkőzés bőséges összefoglalója:

És a pálya széléről a meccs: