anglia olaszország összefoglaló felkészülési mérkőzésCsak a játékosok lelkének használt, másra nemigen volt jó ez a meccs. Olaszország ellen? Svájcban? Nem a teljes csapattal? Három nappal a Premier League startja előtt. Kinek, minek volt ez jó?

Bár mondjunk, Defoe gólja miatt már megérte lezavarni ezt a meccset.

 

A keret összetétele alapból nem volt a legacélosabb, de még így is volt aki kihagyta a meccset. Joe Hart el sem utazott az angliai edzőtáborba, míg Walcottnak idő előtt kellett visszatérnie Londonba.

Az olaszoknak is volt elég nyűgjük, az ő csapatuk sem teljes egészében az Eb-n látott gárda volt.

A meccs furcsa módon semleges pályán volt megrendezve, Svájcban. Az Eb előtt játszottak egy meccset itt (pontosabban akkor Zürichben) az olaszok, de akkor simán (3:0-ra) kikaptak az oroszoktól.

Ilyen sima most nem volt, de a veréség azért csak meglett nekik.

anglia olaszország összefoglaló felkészülési mérkőzés

A meccsen két kapus is bemutatkozhatott Hart távollétében, Jack Butland és John Ruddy sem vallott szégyent. A legjobb páros a két középső középpályás Lampard és Michael Carrick volt, a legrosszabbak pedig a két szélső, Young és Johnson. A ManUnited játékosa, csakúgy mint az Eb-n nem találta a helyét, a ManCity focistáján meg látszik, hogy rég nem játszott végig egy meccset sem.

Az első gólt az olaszok szerezték meg, a Roberto Mancini által kitartóan üldözött Daniele de Rossi a 15. percben, egy nagyon pontos szöglet utáni fejessel.

Tíz perc múlva újabb szöglet, újabb szép fejes, de most Jagielka az elkövető. 1:1.

Az olaszok próbáltak támadni, de nem jött össze nekik.  A második félidő közepétől újra Anglia dominált, előbb Cahill lőtt egy érvénytelenített gólt, Lescottnak volt egy kapufája, mellel, hassal ki tudja mivel, Defoenak is volt egy meg nem adott találata, de a legnagyobb helyzete Verrattinak volt, de Ruddy nagy védése, és Lescott gólvonalról való tisztázása utáni kontrából Anglia szerezte meg a győztes gólt, Defoe találata káprázatos volt.

Azt, hogy mennyi értelme volt a meccsnek, majd Hodgsonék eldöntik. Visszavágás nem volt ez az Eb-ért, de talán a léleknek használt.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló: