anglia olaszország vb pontozásBorzasztóan bosszantó mérkőzésen vagyunk túl és a fényesebb jövő ígérete nem tudja elnyomni bennem a jelen csalódottságát. A csapat kiesésébe, vereségébe könnyebb beletörődni, amikor nagyon keveset mutat a gárda, ilyen a Németország elleni 2010-es nyolcaddöntő vagy a két évvel ezelőtti kiesés az olaszok ellen. Most viszont egy érdemtelen vereség került a csapat zsákjába. Habár az első félidőt uralták az olaszok, a másodikban a gól kivételével momentuma nem volt az olasz tizenegynek. Ellentétben az angoloknál Rooney ziccere, Barkley betekergése és Baines szabadrúgás okozott nem akármilyen veszélyt, a távoli bombákról nem is beszélve. A félidei 65-35%-os labdabirtoklásból a meccs végére kis híján döntetlen lett, Anglia többet próbálkozott és bátrabb is volt az olaszoknál, 9-2-es szögletarány sajnos meddő fölényt jelentett csupán. Kijárt volna a döntetlen. Osztályozzunk…

Hart 6 – Nem rajta ment el a tegnapi nap, bár nem nyújtott különösebben semmi meghatározót, viszont a beadásoknál és a középre érkező labdáknál is résen volt, a gólokról igazán nem tehetett.

G.Johnson 6 – Mindenkire rácáfolt a játékával, igaz ez annak is volt köszönhető, hogy az olaszok gyakorlatilag mindent Baines oldalán készítettek elő. A támadóharmadban viszont borzasztóan sikertelen volt.

Cahill 5 – Ettől többet várunk el tőle. Megszoktuk az évek során a Terry, Ferdinand, Campbell szintű középhátvédeket. Balotelli góljában nyakig benne volt és túlzottan sok indítás sem köthető a nevéhez

Jagielka 6 – Cahill ellentétében Jagielka nevéhez már csak egy óriási gólvonalról mentés is köthető, továbbá sokkal merészebben játszott előre is. Könnyen lehet, hogy nem az Evertonban kezdi a szezont, ha így folytatja, még lehet 4-5 jó éve.

Baines 4 – Kritikán aluli teljesítmény volt, mind védekezésben, mind támadásban. A második gólnál konkrétan megetették és tökéletes beadást varázsoltak mellőle, de az első félidőben is minden olasz támadás azon az oldalon futott. A szögletei is kritikán aluliak voltak. A tegnapi nap feketefoltja.

Gerrard 5 – Nem ezt várná a kapitánytól az ember, az első félidőben mintha a pályán sem lettek volna Henderson társaságában. A második félidőben aztán már kifejezetten sikerült átvenni a kezdeményezést a visszahúzódó olasz középpálya mellett, viszont igazán fontos passzt nem sikerült adnia és a szögletei is gyengék voltak, a szabadrúgásáról nem is beszélve.

anglia olaszország vb pontozás

Henderson 5 – Magas neki ez a pálya. Az első félidőben labdába is alig ért, a másodikban sem sokat, ha Hodgsonban van egy kis realitás, akkor nem kezd a jövő héten.

Welbeck 5 – Sérülés ide, sérülés oda, nem sokat láttunk tőle. Labdába is alig ért, viszont néhány labdaelakasztás és labdaszerzés köthető hozzá.

Sterling 7 – Korát meghazudtoló módon próbálkozott helyzetet teremteni a kapu előtt. Ráadásul a gól előtt ő tálalt Rooney elé, az ilyen passzokat nagyon hiányoltuk a Gerrard-Henderson kettőstől a mérkőzés során.

Rooney 6 – Nem játszott jól tegnap Rooney. Nem fekszik neki a szélső pozíció sem, kicsit mintha önbizalom híján is lett volna, a gólpassza viszont igazán tanári volt, ahogy néhány hosszú és pontos indítása is. Ha azt a ziccert belövi…

Sturridge 7 – Igazán jól futballozott a gólján kívül is. Többször próbálkozott egyedül is akciózni, ha több labda jut el hozzá még több gólt szerezhetett volna.

Cserék:

Barkley 6 – Talán hamarabb kellett volna felküldeni, egyből megvillant és sokkal masszívabb játékot produkált, mint Henderson.

Wilshere, Lallana 0 – Semmi látványosat nem tudtak már hozzátenni a játékhoz. Előbbi ráadásul egy botrányos hátrapasszal is észre vétette magát.