Kevesen hitték volna, hogy Costa Rica nemcsak több gólt fog rúgni a VB ’halálcsoportjában’, mint a spanyol Diego Costa, hanem a pontok tekintetében sem a spanyolok neve mellett fog 6, Costa Ricaé mellett pedig 0 állni. Costa Rica biztos továbbjutóként, két világbajnok legyőzése után a harmadik világbajnok, Anglia legyőzésére készül a D csoportban.

vb beharangozó anglia costa rica

Mi megfogyva bár, de törve nem, feldolgoztuk Anglia második vereségét, majd egy nappal későbbi kiesését és legalább a tisztesség búcsú reményében várjuk az utolsó mérkőzést. Szinte hihetetlen, hogy egy héttel a világbajnokság kezdete után Anglia már búcsúzott is a tornától. Azt gondolom, hogy a legrémesebb álmaink között sem szerepelt ilyen korai és ennyire sima sátorfaszedés Brazíliából.

Az már kiderült, hogy kedden lehetőséget kap Shaw és Barkley is, előbbi Baines, utóbbi valószínűleg Henderson vagy Welbeck helyén jut szerephez. A legnagyobb meglepetés pedig talán a már lefixált Gerrard és Lampard csere, Frankie a csapatkapitányi karszalagot is átveszi. Titkon bizakodom, hogy ez Lampard utolsó fellépése az angol válogatottban és a jelenleg még moralizáló Steven Gerrard is úgy gondolja majd, hogy karrierje utolsó éveit inkább egy liverpooli bajnoki címnek szenteli. Wayne Rooney is hitet tett a folytatás mellett és én magam az ő esetében sem vagyok megbizonyosodva arról, hogy 31 évesen rá lesz majd szükség a 2016-os Európa Bajnokság 24-es döntőjében.

Ám van, ami még ennél is jóval sokkolóbb, az pedig nem más, minthogy az angol labdarúgó szövetség első embere Greg Dyke is letette a voksát Roy Hodgson maradása mellett, de hasonlóan érvelt Alan Shearer is. Azt gondolom mi szurkolók teljesen értetlenül állunk eme információ hallatán és még mindig nem igazán tudunk mit tenni ezzel a kijelentéssel, ám talán nincsen jelenleg új megfelelő javaslata a szövetségnek, aki jó helyettese lehetne a kitűnő iparos Roynak. Ezzel kapcsolatban pusztán annyi a véleményem és azt érzem, hogy az FA ismét nem gondolkodik egy extravagáns jelölt kiválasztásán, elcsábításán, mint amilyen lehetne Martinez, Frank de Boer, Mourinho, netán Gary Neville. Sokkal inkább biztos jelöltek követhetik Hodgsont majd, mint Pearce, Southgate, Shearer vagy Redknapp.

Eleget hangoztattuk már a fiatalítás igényét itt. Ennek ellenére én még mindig bizakodom benne, hogy ez a lassú, ám de egyre biztosabb generációváltás (Ash.Cole, Terry, Defoe korábban, majd talán most Gerrard és Lampard is a visszavonulás mellett dönt) mégis beérik majd a 2016-os selejtezősorozat során és azt követően természetesen. Remélhetőleg ennek első főpróbáját láthatjuk majd holnap este. Búcsúzzunk szépen...

(a jövő egyik opciója)

vb beharangozó anglia costa rica