svédország anglia felkészülési mérkőzésIsmét azoknak lehet igaza, akik úgy gondolják, hogy a barátságos válogatott meccseknek nem sok értelme van.

Lehet, hogy igazukban, bár biztos nem a svédek szerint. Nekik lett egy új stadionjuk, és egy piedesztálra emelt nemzeti hősük.  Az angoloknak? Lett egy századosa!

 

A svéd nemzeti stadion avatójára Roy Hodgson három újoncot is pályára küldött, Leon Osman, Raheem Sterling és Steven Caulker személyében.

A meccs nem indult valami fényesen, nem volt az eget verdeső iram, színvonal, igazi barátságos meccs.

Az első gól a 20. percben született, kellett hozzá két angol bénázás is. Sterling labdavesztése, és Caulker is rettenetesen akart tisztázni, 1:0.

Az egyenlítés a 35. percben jött, a MU akció végén Welbeck könnyedén passzolta be Young pontos beadását. 1:1.

Három percre az előny is megvolt, az ünnepelt kapitány beadását az újonc Caulker lőtte közelről a hálóba. 1:2.

Minden rendben is ment nagyjából a 60. percig, ekkor a Hodgson behozta a Young helyére Sturridge-t, Cleverleyére pedig Wilshere-t. Ezt még elbírta volna csapat, de mindkét csere rosszabbul teljesített, mint a kezdők.

Ezt még elbírta a volna a csapat de Woy tovább cincálta a felállást (Johnson ↔ Jenkinson, Caulker ↔ Shawcross, Gerrard ↔ Huddlestone, majd a vége előtt még Sterling ↔ Zaha) újonc/tapasztalatlan játékosok hada, amit a szétkaptak Ibra vezetésévével a svédek.

77.,84.,91. percek. Az Zlatan show állomásai, védelmi és kapushibák, habnak a tortára az év(tized?) gólja.

Az első vereség Hodgson irányítása alatt.

svédország anglia felkészülési mérkőzés

Hodgson a szünetben nem változtatott, pedig be kellett volna hoznia Fraser Forstert. Hartnak a mostani ősz után rohadtul nem hiányzott ez a meccs (ill. neki sem). Az utolsó gól pedig... E van, az ollózás zseni volt, hiába ismeri a csínját-bínját Joey is.

Összességében a meccs nem akkora kurva nagy csalódás, az újak közül Leon Osman meglepően jó volt (kár, hogy ő is egy vén fasz már, nem a future man), Young végre mutatott valamit, amit már vagy egy éve nem láttunk tőle. Sterling pedig nagy játékos lehet jó, hogy ilyen fiatalon  (és ha a lánynak is ilyen fiatalon lesz gyereke, unokája is lehet, mire százszoros válogatott lesz) már szerepet kap. Baines is jó alternatívának tűnik a védelem bal szélén.

Welbecknek is feküdt ez az egycsatáros megoldás, de persze ha ott lett volna vele Rooney pajtása, és nem valahol Angliában nyalogatja valamijét, akkor a meccs is meg lehetett volna, Roo simán el tudta értékesíteni tudja az olyan helyzeteket, amik 1:2-nél adódtak.

Steven Gerrard pedig már hivatalosan sem csak a 'pool szurkerek hőse. Egy újabb százados, és ráadásul most is nagyon jól ment neki ebben a mélységi irányító poszton.

Az utolsó negyedórát meg el kell felejteni. Minél előbb.

Visszavágás az Eb vereségért? Ugyan! Ok, most győztek, de feldughatják a seggükbe, ez a győzelem semmit sem ér. Ha nem lenne az a hatalmas orrú arcú bosnyák, senki sem emlékezne erre a meccsre. De így fognak, sajna jó sokáig.

A jegyzőkönyv, és így festett a meccs a partvonal mellől:

Normál összefoglaló itt.